Joost Tervelde

Ik krijg energie van mensen helpen

Hij zou eigenlijk naar het conservatorium gaan om muziekdocent te worden. Zo creatief en muzikaal is hij wel. Maar Joost bedacht zich net op tijd dat voor de klas staan betekent dat je elk jaar van voren af aan begint.

“Daar zit geen opbouw in en in bouwen vind ik nou juist mijn uitdaging. Net als in situaties waarvan anderen zeggen ‘Dat kan ik niet oplossen’!”

“Toen ik 18 was ben ik i-Design begonnen. Daarmee sla ik een brug tussen mens en techniek, ik help mensen en de maatschappij met technische oplossingen. En daar ben ik behoorlijk ambitieus in. Hoe complexer het proces hoe meer mijn creativiteit geprikkeld wordt en hoe leuker ik het vind om een oplossing te zoeken.”

Als CEO is Joost Tervelde echt het visitekaartje van i-Design. Hij is het eerste aanspreekpunt voor alle klanten. “We zijn een jong bedrijf dat volwassen wordt. Klanten groeien mee. Het team groeit mee. Dat betekent voor mij als ondernemer ook dat ik opnieuw naar mijn rol moet kijken. Ik zie mezelf steeds meer als cultuurbewaker die de strategie en de koers uitzet. Mijn kracht is new business oppakken, ontwikkelen en in de organisatie zetten. Ik laat klanten steeds opnieuw zien dat wij hun ambitie met ons team echt kunnen waarmaken. Voor de inhoudelijke uitvoering wordt de projectcoördinator aanspreekpunt. De projectcoördinator is samen met de beoogde teamleden al vanaf het offertetraject betrokken. Het eindproduct is voor iedereen tot in detail controleerbaar. Klanten weten precies waar ze op kunnen rekenen. Dat vind ik echt heel belangrijk. Ik wil stabiliteit en continuïteit creëren, zowel voor onze klanten als voor de medewerkers.”

 

“Mijn persoonlijke uitdaging als ondernemer vind ik in groei. Ik geloof sterk in kleine teams met een eigen focus. Daarom richt ik voor verschillende activiteiten aparte bedrijven op onder de Creaal holding. Mijn ambitie is groeien vanuit een sociale gedrevenheid omdat ik echt energie krijg van mensen helpen. Daarom ben ik ook al jaren actief betrokken bij Unicef en War Child. Iedereen heeft namelijk recht op groei. Ook al zijn je persoonlijke omstandigheden niet gemakkelijk, als je uitgaat van het positieve en zoekt naar je kracht dan kun je alles uit het leven halen. Vanuit die overtuiging leef en werk ik.”

Copyright © 2019. Alle rechten voorbehouden